Паркетен лак гланц

Паркетен лак гланц

Описание:

цвят: Транспарентен

Паркетен лак гланц Erco е висококачествен лак на основата на уретанова смола, с високо съдържание на твърди вещества, твърд и устойчив на драскания. Образува устойчив филм срещу домашни почистващи и миещи препарати. Отличен за полагане върху паркет, дървено дюшеме, дървени стълби, дървена ламперия и всякакъв вид други качествени подови и стенни дървени облицовки, изискващи висока транспарентност, твърдост и устойчивост на финишния слой.

Технически характеристики

Вискозитет (DIN 4,20°С) 55 – 65 сек.
Плътност (g/cm²) (20°С) 0,90
Трайност на сместа (20°С) 100 – 150
Разход (g/m²) 3 – 5 минути
Време на съхнене при допир (20°С) 3 – 4 часа
Съхнене (20°С) 24 часа
Съотношение на смесване: тегловно 100 единици лак с код 540 – 0100, при необходимост да се разреди с 10% синтетичен разредител 950 - 0001

Начин на приложение:

Паркетен лак гланц Erco се нанася с четка или валяк в един или два слоя върху предварително обработени с целулозни или полиуретанови запълващи лакове повърхности. Максималното време за изчакване между слоевете е между 6 – 8 часа. Вторият слой може да бъде положен и след 24 часа от полагането на първия слой, ако непосредствено преди това е шлайфан предходният слой. Преди полагане, в зависимост от температурата на околната среда може да се разреди със синтетичен разредител в съотношение 10 – 20 %.

Внимание

Всички съставки, влизащи в композицията са запалими. При съхранение, транспорт и обезвреждане на отпадъците трябва да се спазват съответните законови изисквания.

Срок и условия на съхранение

Продуктът може да се съхранява 12 месеца при правилно складиране в ненарушена и неотворена оригинална опаковка при температура на съхранение от 15ºС до 35 ºС.

Спецификация