Полиуретанова матова – копринено – матова боя (4+1)

Полиуретанова матова – копринено – матова боя (4+1)

Описание:

Цвят: Бял

Двукомпонентна боя за последен слой на основата на полиуретан, съдържаща модифицирана алкидна смола. Образува твърд филм, устойчив на пожълтяване, драскания, удари, вода, детергенти и други домашни миещи и почистващи средства. Предназначена за полагане върху масивни дървени повърхности и дървени облицовки на мебели за вътрешна употреба, предварително грундирани с целулозен, полиуретанов или полиестерен грунд.

Блясък: при оптичен ъгъл 60°
Копринен мат 35 гланц единици
Мат 15 гланц единици

Технически характеристики

Вискозитет (DIN 4, 20°С) 4 – 5 минути
Плътност (g/cm²) (20°С) 1,47
Трайност на сместа (20°С) 6 часа
Разход (g/m²) 150 – 200
Не полепва прах (20°С) 10 – 15 минути
Време на съхнене при допир (20°С) 30 – 40 минути
Съхнене (20°С) 24 часа
Съотношение на смесване: тегловно 100 единици боя с код 210 – ХХХХ, 25 единици втвърдител HR – 0090, 20 – 25 единици полиуретанов разредител 920 - 0001

Начин на приложение:

Полиуретанова боя Erco може да се прилага както със засмукващ пистолет за боядисване, така и с пистолет за боядисване с резервоар. Боята се подготвя посредством добавяне на втвърдител в горепосоченото съотношение и след разбъркване се разрежда с Полиуретанов разредител Erco. Така получената смес се нанася кръстосано в два или три слоя върху шлайфани повърхности, предварително третирани с полиуретанов, целулозен и полиестерен грунд. При втвърдяване в обезпрашена среда образува твърда, гладка и хлъзгава повърхност.

Внимание

Всички съставки, влизащи в композицията са запалими. При съхранение, транспорт и обезвреждане на отпадъците трябва да се спазват съответните законови изисквания.

Срок и условия на съхранение

Продуктът може да се съхранява 12 месеца при правилно складиране в ненарушена и неотворена оригинална опаковка при температура на съхранение от 15ºС до 35 ºС.

Спецификация